انهاردة حنعمل معاكو عجينة البيتزا الطرية الهاشة بطريقة مختلفة من غير تعقيد من عير ما نشترايها من برة وبتكون احسن وافضل وبمكونات بسيطة موجودة عندنا بطريقة جميلة
المقادير
- 4 كوب من الدقيق
- معلقة كبية من الخميرة الفورية
- ملعقة كبيرة سكر
- رشة ملح
- 4 معلفة زيت (او اقل من ربع كوب )
- كوب من المياة الدافئ وبنفس المعيار الى عيرت بية الدقيق عشان ميكونش الميا كتير على الدقيق
- بيضة
- 2 ملعقة لبن بودرة
طريقة التحضير
لو انا بستخدم عجانة مش اقل من 10 دقايق عشان العجينة اكون عشة وجميلة لو انا بستخدم ايدى حعجن العجين لح ما العجينة تمسك وتكون كويسة وحسبها نص ساعة لحد ما تخمر
حقلب العجينة واخدة واحدة عشان افضى الهوا الى فيها وحبدأ اشكل العجين لقطع العجين تقريبا بتعمل 3 من الحج المتوسط او على حسب الصوانى الموجودة
طريقة عمل الصلصة للبيتزا
عدم استخدام صبصة الطماطم المختلفة واسخدام الطماطم الطبيعية حوالى 4 طماطم ونقطعم نصين ونجيب حلة وبصلة كبية وفصين ثوم وربع موب ماء البصل والثوم بيدى ريحة وطعم جميبة جدا
ونسيها تغلى على النار 15 دقيقة ونضربها فى الخلاط ونحط عليها توابل (فلفل اسود/ثوم بودر/بصل بودر/ 3معلفة كبيرة زيت).
الحشو
- طماطم قطع
- زيتون
- فلفل اخضر / فلفل كوبى
- بسطرمة (على حسب الرغبة )
- جبنة موتزرلا
الخبز
نبدا لنشكيل العجين ونرش شوية دقيق مكان ما حنفرد العجينة ونبدأ بتوزيع الصلصة ونحط الحشو عليها معدا الجبنة ونسخن الفرن على اعلى درجة ونسب العجين حوالى 15 دقيقة او اول ما تبى تحمر ونطلها من الفرن ونرش عليها الجبنة الموتزرلا عشان تمط زى المحلات بالظبط وبالهنا والشفا