المكرونة الباشميل الأكلة الشهية كلنا بنحب ناكلها ونعملها باللحمة المفرومة لكن معظم الناس بتعملها بتبقى معجنة شوية لكن لو اتبعنا الطريقة حتكون مظبوطة 100٪
طريقه عمل مكرونه بشاميل.
المكونات
- 1/2 كيلو مكرونه اقلام
- 1/4 كيلو لحم مفروم
- 4 بصلات متوسطه
- 3 معالق دقيق
- زيت
- 2 معالق سمن كبار
- 2 كوب لبن
- 3 كوب مياه
- قشطه
- موتزارله
طريقه التحضير
نسلق المكرونه و نحط في المياه ملح وزيت علشان متلزقش مع استمرار التقليب وبعد كده نصفيها بس منشنطفها لازم تكون بلنشا بتعها ده هيبان معانها في شكل المكرونه بعد السوا.
نعصج اللحمه
نبشر البصل ونحطه علي اللحمه و البهارات ملح و فلفل اسمر شطه كمون كوزبره توم بودره و بصل بودره و جنزبيل و قرفه علي حسب الرغبه كل ده مع بعض علي النار مع حبه زيت مع التقليب علشان متلزقش منك لغايه لونها ما يتغير و مش لازم نحط 1/4 اللحمه كله ده علي حسب الرغبه .
البشاميل
نحضر كل حاجه قبل عمل البشاميل و ده هيكون افضل ,
بجيب حله بحط فيها 2 ملعقه سمن كبار لازم تسخن جامد و ننزل بلدقيق مع التقليب و ننزل بلبن مع التقليب و ننزل بلمياه مع التقليب لو كلكعت معاكي ممكن تضربها في الخلاط علشان تفك أو مضرب البيض و نستمر في التقليب لغايه ما نوصل القوام المطلوب علي حسب الرغبه و نجيب بولا كبيره نحط فيها كميه البشاميل علشان وش الصينيه ونحط المكرونه في باقي البشاميل في الحله و نقلب ,
ونجيب صينيه و ندهنها سمن و نحط نص كميه المكرونه في الصينيه مع الفرد و بحط كميه اللحمه في النص مع الفرد و نحط باقي المكرونه مع الفرد ونحط باقي البشاميل علي الوش مع الفرد و بعد كده ترش شويه موتزارله علي وش الصينيه و بعد كده بجيب القشطه نفردها علي وش الصينيه و ندخلها الفرن ونستنا الوش يحمر و بالف هنا.