المكرونة المبكبكه اكل ليبية جميلة ومشهورة جدا عند العرب حتى عندنا فى مصر مشهورة جدا وكل الناس بدور عليها عشان تروح تاكلها لكن مش اى حد بيعرف يعملها وحتى لما بتلقيها مبتعرفش مصدر اللحمة وطبعا كلنا عارفين الاكل البيتى مفيش احسن منوة والنهاردة حنرف ازاى نعملها بالطريقة الصح باللحمة او سادة على حسب الرغبة بس طبعا باللحمة بتبقى حفة وجميلة بمقادير بسيطة .
المقادير
- 1/2 كيلو مكرونه صغيره(مرمريه) .
- 1/2كيلو لحمه .
- 2 بصله متوسطه مفرومه.
- صلصه.
- بهارات لحمه .
- كاري.
- كركم .
- ببريكه.
- حبهان مطحون,
- فلفل اسود,
- ملح,
- ورق لوري,
- زيت.
- فلفل حامى او بارد .
طريقه التحضير
حله كبيره ,نحط الزيت والبصل نقلب لحد ما البصل يدبل شويه نحط اللحمه ونقلب لحد ما تغير لونها وبعد كده نحط كل البهارات ما عدا الملح ونقلب وبسبها شويه علي نار هاديه وبعد كده بحط الصلصه ونقلب شويه وبعد كده بحط ميا سخنه عليه علشان اللحمه تستوي وبعد ما تستوي بحط الملح وبعد كده بحط المكرونه والفلفل لو احتاجت ميا بحط حبه حبه لحد ما تستوي ولازم يكون فيها شويه صلصه سايبه شويه ولازم تتاكل علي طول علشان المكرونه بتشرب الصلصه و بالف هنا.