انهاردة معنا طريقة عمل البرجر زى المحلات وطبعا كلنا عارفين ان الاكل فى البيت بيكون افضل على الاقل لما نعمل البرجر حنكون عارفين مصدر اللحمة والمكونات الى حنعمل بيها الاكل وبطريقة سهلة وبسيطة فى 5 دقايق بس .
المقادير :
- 1/2 كيلو لحمة مفرومة .
- بصلة مبشورة .
- كوب صغير من البقسماط او لو عايزين نزود الكمية ومتبقاش لحم صافى ربع كيلو فول صويا منقوع 1/4 ساعة ومصفى .
- بيضة .
- رشة ملح .
- معلقة مسطردة.
- بهارات فلفل اسود وقرفة وزنجبيل بصل بودر ثوم بودر أو ممكن نستخدم خلطة ماجى للبرجر بتكون افضل ومظبوطة على الاخر .
- طماطم - فلفل مكبب - فلفل حامى على حسب الرغبة -بصل شرايح .
- عيش الكيزر.
الطريقة :
نجيب اللحمة المفروم يفضل تكون ساقة عشان تكون ماسكة فى بعضها وننزل بالبقسماط او الفول الصويا على حسب الرغبة وبعد كدة البيضة والبصل ورشة الملح و معلقة مسطردة ومننساش البهارات او خلطة الماجى الخاصة بالبرجر ونقلب كل المكونات فى بعض كأننا بنعجن عجيب حد ما اللحمة تمسك فى بعض وبعض كدة نشكلة على شكل قرص ونحطة فى الفريزر على الاقل 3 سعات قبل القلى وبعد كدة نقلية فى الزيت وبعد ما خلصنا قلى البرجر نقلى طماطم - فلفل مكبب - فلفل حامى على حسب الرغبة -بصل شرايح فى الزيت القلى عشان ياخد ريحة البرجر وبعد كدة فى العيش الكيزر وبالهنا والشفا .