الارز البسمتي مشهور جدا بطعمه الرائع المختلف عن الارز العادى ومعروف فى دول الخلج وفى مصر االاخوة العرب ومحلات السورية الى بتتميز باكلاتها الشهية الجميلة حنتعلم انهاردة ازاى نعمل الارز البسمتي فى البيت من غير ما يعجن وبدون تكاليف واحنا بنشترى نختار الارز البسمتي الى لونه دهبى بيدى نتيجة هايله.
المكونات
- 1 كوب أرز بسمتي .
- 2 ونص كون مياه أو شوربه بصله متوسطه مبشوره .
- ملعقه كبيره كركم .
- ملعقه سمن كبيره .
- ورقة لاوري .
- ملح .
طريقة التحضير
بجيب الحله بحط فيها السمنه و البصله و بقلب شويه وبعد كده بحط ورقه اللاوري و الكركم و بقلب شويه وبعد كده بنزل بالشوربه أو المياه و بسبها تغلي شويه علي النار مع الارز البسمتي لازم كميه المياه أو الشوربه تكون اكتر من الارز العادي علشان بيحتاج في السوي بتاعه و بعد كده بحط الملح علي حسب الرغبه و بعد كده بحط الارز و نقلب شويه و قبل ما تتشرب بوطي النار على الارز بيسوى فى حوالى نص ساعة و اتابع السوي بتعها.